Your browser does not support JavaScript! Labour Market Impact Assesstment
0907 360 767
konzultácia ZDARMA
$slides

Labour Market Impact Assesstment

Keďže víza Working Holiday sú ročné pracovné víza, o ktoré môže každý požiadať len raz za život a nedajú sa predĺžiť, veľa z Vás rozmýšľa nad inými možnosťami zotrvania v Kanade za účelom práce.

Či sa jedná o žiadosť v kategórii Young Professional alebo klasické pracovné povolenie, vždy je už potrebné mať vopred pracovnú zmluvu od zamestnávateľa v Kanade.

Pár faktov o LMIA:

  • platnosť LMIA je zvyčajne 2 roky, niekedy môže byť aj 3 roky
  • priemerná dĺžka procesu získania LMIA je 3-4 mesiace
  • žiadosti sú posudzované veľmi prísne, hlavne aby sa vyhlo vysokej nezamestnanosti Kanadských občanov
  • za dostatočnú snahu zamestnávateľov o zamestanie Kanaďanov sa považuje – aspoň 4-týždenná inzercia pozície na webe, ponúknuté dostatočne vysoké platové ohodnotenie, či vhodné pracovné podmienky
  • získanie LMIA býva často aj prvým krokom k neskoršiemu získaniu trvalého pobytu v Kanade

 

Predtým, ako zamestnávateľ môže vystaviť takúto zmluvu, musí prejsť schválením príslušného úradu ESDC (Employment and Social Development Canada), čo je niečo ako Úrad práce, a získať pozitívne hodnotenie vo forme dokumentu LMIA.

LMIA je dokument, ktorý oprávňuje kanadského zamestnávateľa zamestnávať cudzincov potom, čo preukáže, že na dané miesto nevie zamestnať nikoho s Kanadským občianstvom. Pokiaľ vie dokázať dostatočnú snahu o bezúspešné pokusy zamestnať na dané miesto Kanaďana, príslušný úrad mu vydá pozitívne LMIA, ktoré sa prikladá k žiadosti o pracovné víza.

O ďalších informáciách sa môžeš dočítať na oficiálnej stránke ambasády.

Proces získania LMIA určite netreba podceňovať a v prípade záujmu je potrebné túto žiadosť začať riešiť včas, teda aspoň 3 mesiace pred vypršaním pracovného povolenia.


Keďže spolupracujeme s migračnou agentúrou, neváhaj sa nás obrátiť tu a radi Ti pomôžeme.