Your browser does not support JavaScript! Elektronické cestovné povolenie - eTA
0907 360 767
konzultácia ZDARMA
$slides

Elektronické cestovné povolenie - eTA

Aj napriek bezvízovému styku od 29.9.2016 Ti po tomto dátume nebude na vycestovanie stačiť len pas. Kanada sa rozhodla zaviesť vlastný elektronický systém pre vstup do krajiny, tzv. Electronic Travel Authorization (eTA).

Následuje tak iné krajiny ako USA alebo Austráliu, kde už tento systém funguje. Cieľom je zvýšenie bezpečnosti, zefektívnenie kontroly a obmedzenie prístupu nežiadúcich osôb.

Čo je eTA?

eTA – je dokument, ktorý potvrdzuje tvoje povolenie na cestu do Kanady. Tento dokument je elektronicky prepojený s tvojim pasom a má platnosť po dobu 5tich rokov alebo do doby platnosti tvojho pasu ( ak je to menej ako 5 rokov).

Kto eTA potrebuje?

  • Pokiaľ cestuješ letecky do krajiny alebo cez ňu prelietaš, prestupuješ na iný let, budeš potrebovať k Tvojmu pasu aj eTA povolenie.

  • Ak máš študentské víza udelené pred 31.7.2015, musíš si eTA povolenie vybaviť.

  • Ak máš víza Working Holiday udelené pred 31.7.2015 musíš si eTA povolenie vybaviť.


Kto eTA nepotrebuje?

1. Spôsob dopravy - Nepotrebuješ mať povolenie, ak cestuješ do krajiny inak ako letecky, teda po zemi alebo po mori.

2. Študentské víza - Nepotrebuješ ho mať, ak máš študentské víza udelené po 1.8.2015(vrátane) – eTA povolenie dostaneš automaticky k tvojim vízam.

3. Working holiday víza - Nepotrebuješ ho mať, ak máš Working Holiday víza udelené po 1.8.2015(vrátane)eTA povolenie dostaneš automaticky k tvojim vízam.

Ak si nie si istý(á), či eTA povolenie potrebuješ, neváhaj nás kontaktovať, radi pomôžeme.

Čo potrebujem k žiadosti o eTA?

  • Platný cestovný pas (biometrický)

  • Kreditnú/debetnú kartu (Visa, MasterCard, American Express) alebo predplatenú kreditnú kartu

  • E-mailovú adresu

  • 7 CAD poplatok za vybavenie

Ako žiadať o povolenie eTA?

O povolenie môžeš žiadať na oficiálnej stránke Electronic travel authorization, na oficiálnej stránke ambasády.

1. V prvkom kroku zadáš krajinu, kde bol vydaný Tvoj pas, spôsob ako cestuješ do Kanady a na základe Tvojho povolenia/statusu sa dozvieš, či eTA povolenie potrebuješ.

Ak eTA povolenie potrebuješ, nasledujú kroky na vyplnenie:

  1. Tvojich osobných údajov, pase a adrese trvalého pobytu a kontaktných údajov
  2. Finančné prostriedky na pobyt v Kanade a Tvoju vízovú minulosť
  3. Po vyplnení požadovaných údajov budeš vyzvaný(á) na zaplatenie poplatku 7 CAD.
  4. Tvoje eTA povolenie dostaneš na emailoú adresu, ktorú si v žiadosti zadal(a).


Odporúčame si ho pred cestou vytlačiť a preukázať sa ním aj s ostanými dokladmi na letisku/imigračnom.