Spacer
WSI - praca a studium v Kanade
Dánsko
Malta
Nový Zéland
Kanada
Studium v Australii Austrália
Nachádzaš sa: Úvod - Štúdium v Kanade. Vancouver, Toronto ... - Časté otázky študentov
Časté otázky študentov Email

Informácie k vízam

  • Potrebujem povolenie na štúdium?

V prípadeštúdia spojeného s prácou, potrebuje každý študent povolenie na štúdium a prácu v Kanade.

  • Môžem popri štúdiu pracovať?

Pokiaľ je škola na zoznam DLI, tak áno. Každý študent môže počas takéhoto štúdia pracovať a to 20 hodín týždenne počas študijnej časti a neobmedzene počas pracovnej časti

Zoznam DLI škôl

  • V prípade, že mi je udelené iba povolenie na štúdium, môžem dodatočne požiadať o pracovné povolenie?

Áno, v takom prípade študent požiada o pracovné povolenie dodatočne /s našou pomocou/, za pracovné povolenie sa už neplatí vízový poplatok.

  • Bude mi vrátený poplatok za školné v prípade neudelenia víz?

V prípade neudelenia víz, je školné študentovi vrátené zvyčajne v plnej výške do 30 dní okrem nerefundovateľného registračného poplatku.

 

Informácie ku škole

  • Dá sa platiť škola na splátky?

Áno, pri väčšine Coop programov je možné platiť školné na splátky. Konkrétne rozloženie splátok záleží na programe a škole.

  • Môžem požiadať o študentské víza priamo v Kanade prechodom z turistických víz?

Bohužial takúto možnosť študenti nemajú, z turistických víz sa nedá požiadať o študentské víza. Študent musí o tieto víza žiadať z inej krajiny, prípadne prechodom z iných víz.

  • Môžem o študentské víza požiadať, keď som v Kanade na Working Holiday?

Áno, z Working Holiday víz je možné požiadať o študentské víza aj priamo v Kanade, teda študent sa nemusí vracať na Slovensko.

  • Musím vycestovať z krajiny, aby som si aktivoval študentské víza, keď prechádzam na ne z WH víz?

Na aktiváciu víz je nutné z krajiny vycestovať a následne sa vrátiť späť. Avšak vieme aj o prípadoch, kedy boli víza aktivované priamo na letisko, všetko záleží od úradníka, na ktorého študent narazí.

  • Musím si ísť o víza požiadať osobne na ambasádu?

Celá žiadosť je online, takže dá sa vybaviť z domu. Stačí nám emailom poslať príslušné dokumenty a žiadosť podáme za študenta my.

Študenti majú nárok na Graduate Work Permit po skončení štúdia na škole, ktorá spĺňa prísne podmienky ambasády. Väčšinou sa jedná o štátne školy, kde je cena za ročné štúdium cca 12 000 CAD.  Minimálna dĺžka štúdia je 9 mesiacov a Graduate Work Permit môže byť udelený len na rovnakú dĺžku ako je štúdium.

Naspat

 Štúdium a prax v Kanade
Studium v Kanade - work and study

Podporte nás
Poistenie do Kanady

Facebook - studium v Kanade

Copyright © 2001-2017 WSI - Víza do Kanady, štúdium a práca ...